This project was initiated by the Auroville Foundation and designed by Imago architecture and design. The land abuts the NH 45 highway and belongs to the Auroville Foundation. However, over the years, the village development has spread over this property, and most of the land is now occupied by village sprawl.

  As an attempt to recover the remaining land, the Auroville Foundation has approached the problem in an inclusive and generous fashion: in order to address the growing need of the village whilst recovering a portion of the land, the Auroville Foundation, in collaboration with the local Panchayat, has proposed a sub-post office and ration shop to secure the land. 

01

The project is being constructed by contracting team Auroyali, Auroville. The walls will be made of compressed stabilized earth blocks and an RCC frame structure. The facade is a combination of granite, CSEB, ferrocement jali, and concrete forming yet again an interesting combination of modern and age-old materials.